aktuellt under trädgårdsåret

Januari  –  Februari 2016

Vi utför trädbeskärningar och förbereder våren.
Butiken är stängd men ni når oss på  våra mobiler.

Kerstin 076-1275703  Clas 0709-360468

Mars:

Vi öppnar inför ett nytt trädgårdsår! Nu är det dags att få fart på gräsmattan. Vi har gödning som fixar en grön och slitstark matta. Vårblommorna börjar komma och vi vaknar upp till en ny trädgårdssäsong.

April.

Dags att så, sätta potatis, plantera vårblommor i krukor och växter i trädgården. I butiken finns nu sättpotatis, lökar, gräsfrö, grönsaks och blomsterfrö. Kryddväxter och blommande krukväxter med dofter och färger finns i blomsterhuset. Ute fyller vi upp med fräscha växter av alla sorter. Vi har nu allt från den lilla blyga violen till ståtliga träd och buskar.

Maj.

Fortsatt plantering av buskar, träd, rosor, klängväxter och perenner. Nu börjar även de ettåriga sommarblommorna att komma. Vi har alltid rikligt av olika sorters tomatplantor, gurkplantor och andra grönsaksplantor. Citrus och olivträd finns också, allt för att kunna njuta av en Medelhavs sommar. I maj blommar våra olika magnolior och med blå klockliknande blommor våra sällsynta kejsarträd.

Juni.

Fortfarande går det bra att plantera men nu är det extra viktigt med vattning. Passa på att vandra runt i vårt  garden center som nu står i vacker blomning. Många rosor börjar  nu blomma och du kan njuta av färger och dofter. Vi har honungsrosor som är gigantiska och både blommor och doft är värt ett besök.

Juli – Augusti.

Kompletteringsplanteringar och skötsel av gräsmatta och vattning. Skörda bärbuskar och kolla ohyra och växtsjukdomar.

September.

Nu ska alla vårlökarna i jorden. Barrväxternas månad är här. Fruktträden ska skördas. Vi har många fina sorters äpple, päron, körsbär och plommon. Andra helgen i september har vi äpple-utställning. Då får du provsmaka och kan välja vilken sort som du vill ha. Många fina höst-blommande växter finns också nu t.ex,hortensia, rudbeckia, fjärilsbuske,skäggbuske som förgyller trädgården under hösten.

Oktober.

Höstens stora planteringsmånad med häckar och träd i centrum. Plantera nu och du slipper så mycket vattning nästa år. Du tjänar också i tid, växterna rotar sig bra i den fortfarande varma jorden. Beställ vår häckplantor några dagar innan du ska ha dem. Nyupptagna plantor är alltid bäst!

November –  December:

Nu är det dags med gravsmyckning och granris,
Kransar och granar inför julen.

Följ oss på Facebook, Instagram och Twitter vi uppdaterar varje vecka med nyheter och tips!