om_oss

En liten kort berättelse om vårt gröna företag.

1948 startade Egon Terdén. Vi firar 70 år 2018!

Han blev snart en känd profil på Söderslätt och hjälpte många trädgårdsägare att få vackra trädgårdar. Förutom anläggningar till privatkunder anlade han grönområdet till sjukhuset i Trelleborg och Ystad samt anläggningen på Norra kyrkogården i Trelleborg.
När han dog 1970 endast 47 år gammal övertog dottern Kerstin företaget och har drivit det vidare sedan dess tillsammans med sin man Clas. Kerstin och Clas träffades på trädgårdsskolan i Norrköping och hade precis avslutat skolan när fadern dog.

I fjol firade företaget 70 år! En firma som startade som ett trädgårdsanläggnings företag som blev en plantskola och som sedan blev ett garden center. Kerstin & Clas har drivit företaget i 49år! I familjen har 6 barn vuxit upp och idag finns också 13 barnbarn att glädjas över. Återväxten är god!

Äppleträd i blom

Clas är ett proffs på trädgård!

Han är en hängiven växtälskare och odlare och har under många år odlat främst rosor och fruktträd men även barrväxter, träd och blomsterbuskar. Clas är duktig på sorter, växtkvaliteter och var olika växter trivs. Han kan allt från rotsystem, härdighet, hur man beskär och hur man planterar och vilka växter som trivs tillsammans. I hela sitt liv har han sysslat med växter. Clas träffar du ofta i vår butik och av honom får du många goda råd och tips och han hjälper dig gärna att välja ut just din rabatt.

Han utför även mindre trädgårdsanläggningar och underhåll av privatträdgårdar, där kunden är noga med att få hög kvalitet på utfört arbete och fina växter på rätt plats. Under vintern, tidig vår och senhösten arbetar han med beskärning. Clas träffas på mobil 0709-360468

Kerstin älskar mångfald, naturen och vilda blommor.

Kerstin som är utbildad trädgårdstekniker inom anläggning på Alnarp har känsla för färg och form. Hon har ritat otaliga trädgårdar och planteringsförslag . Kerstin älskar mångfald och det lite vilda i naturen och  använder naturen som förebild i sina trädgårdsritningar. Hon tycker också att trädgården ska användas till att odla ätliga växter och växter med doft och färg. Trädgården ska vara levande året om och även under mörka vintermånader ska något härligt hända i trädgården.

Kerstin träffar du i butiken och ofta vid kassan. Hon tipsar också om växter, nyheter och aktiviteter och är aktiv på Facebook, Instagram och Twitter. Följ oss där. Kerstin träffas på mobil 076-1275703

Malin är specialist på bär!

Malin är äldsta dottern i familjen och en av tre som utbildat sig inom trädgårdsyrket.
Malin är hortonom och driver en egen konsultfirma Hallon & Bärkonsult där hon ger råd till de flesta större bärodlare i Sverige. Vad hon inte vet om jordgubbar, hallon och blåbär är inte värt att veta. Hon är också duktig på olika växtsjukdomar och hjälper oss med diagnoser och hur kunden ska gå till väga. Kom med problemen till oss. Fixar vi inte det själva så kontaktar vi Malin. Hon hjälper oss också med att anlägga en hallon och blåbärsodling som ska bli självplockning för våra kunder. Hallonen är planterade hösten 2017 och blåbären planeras för våren 2018. Om ett par år kan våra kunder både plocka bär, få tips om sin trädgård och köpa växter.

Malin finns hos oss under speciella aktiviteter. Passa på då!

Hanna är bäst på ekologiskt sammanhang!

Hanna är hortonom och arbetar med att lära ut biologi och naturkunskap till gymnasieelever. Efter mer än tio år i Danmark har hon tagit med sig lite av den Danmarks trädgårdstradition hem och ritar och ger förslag på rabatter till våra kunder. Du kan också få goda råd av henne i vår butik under högsäsongen.

Hannas brinnande intresse för att ta vara på naturen och se det ekologiska sammanhanget gör att vi är noga med att sälja när-odlade växter och att alltid erbjuda kravmärkt jord, gödning och frö. Hon är också stor djurvän och katterna ni möter i vår butik är hennes absoluta favoriter.

Pontus kan göra allt och har resurserna och kunskapen!

Pontus är landskapsingenjör och har en egen firma Joäng Mark & Trädgård . Han har skötsel och underhåll på flera stora bostadsområden och gör också större anläggningar med allt från plattläggning, grässådd, plantering, staket, terrasser och schaktnings arbeten. Vi samarbetar med Pontus och rekommenderar honom vid större trädgårdsanläggningar .Genom Pontus har vi ett kunnig och duktig samarbetes partner. Vi rekommenderar att ta kontakt med honom vid större anläggningsarbeten.

Victoria är ung, kreativ, konstnärlig och visionär!

Victoria är vår yngsta dotter och hon har synts i butiken på helger och sommarlov. Hon är duktig på färg och form och mycket konstnärlig och kreativ. Dock har hon bestämt sig för en annan yrkeskarriär och  sommaren 2014 har hon avlagt sin civilingenjörsexamen inom väg och vatten på Lunds Tekniska Högskola . Hon vill arbeta med stadsplanering i samråd med den gröna miljön. Victoria har arbetat i Stockholm som entreprenadingenjör på JM och är en av många som bygger Nordens största värmekraftverk. Nu är hon verksam i Växjö där hon bl.a förbättrar miljön på lekplatser och trafikplatser. Victoria tillhör generationen som är noga om vår miljö, vårt slöseri av resurser och är stor förespråkare av återvinning. Hon inspirerar oss med sin ungdomliga kraft och miljötänk. Genom hennes ögon ser vi framtiden och vad unga människor önskar och vill i den gröna världen.

Linus och Hampus är våra teknikspecialister !

Våra två söner Linus och Hampus är båda ingenjörer och har såklart en grön gen med i sitt bagage. Båda har arbetat hos oss men valt en annan viktig yrkeskarriär att förbättra livet och framtiden för oss alla genom användbar teknik. Linus arbetar med det nyaste inom bilar på Volvo och Hampus med teknik på Alfa Laval.

Drömträdgården är för dig!

Din trädgård, kolonilott eller balkong ska präglas av din önskan. Vi hjälper dig på plats hos oss eller genom hembesök. Vi ritar, skissar och förslår växter. Genom vår mångåriga erfarenhet och med vilken omsorg vi väljer och vårdar våra växter blir också ditt resultat lyckat.

Tveka inte att fråga, vi delar gärna med oss av vår kunskap och erfarenhet, service är en självklarhet för oss. Vi är inte nöjda förrän du som kund är nöjd.
Vi finns på Söderslätt mellan V. Tommarp och Trelleborg, där himlen möter land. I vårt gardencenter, med uppväxt och vacker gammaldags miljö, där händer det alltid något spännande. Förutom att handla allt du behöver till din trädgård kan du ströva omkring, hämta inspiration och njuta av blommande rosor under sommaren, stora magnolior och ett kejsarträd som blommar sagolikt vackert blått under slutet av maj. 
Välkommen till vårt garden center!

En ros är en ros är en ros..

Kerstin och Clas Joäng